کتابهای خوب برای زبان انگلیسی

نگارش صحیح متون علمی به ۱- دانستن زبان و ۲- آشنایی با اصول مقاله نویسی بستگی دارد. در کارگاه های آموزشی دانشگاه ها، معمولاً مورد اول را در نظر نمی گیرند و به آموخته های دانشجویان در کلاس های زبان اکتفا می کنند.

در دوران دانشگاهی شاید فرصت فراگیری بنیادی زبان و ثبت نام بصورت ترمی در مؤسسات وجود نداشته باشد. از طرفی داشتن مهارت های زبان در سطح تقریباً بالا از ضروریات است. برای این منظور، ثبت نام در دوره IELTS Academic Writing را قویاً پیشنهاد می کنم. این دوره را حتماً باید ثبت نام کرد چرا که با خودآموزی به نتیجه مطلوب نمی رسید. در کنار آن منابع زیر می تواند راهگشا باشند.

کتاب [۱] برای تقویت زبان و اصول نگارش بسیار مناسب است که گام اول می باشد. در ادامه می توان از کتب [۲, ۳] استفاده کرد. در این کتابها، توصیف نمودارهای علمی و آماری به خوبی تعلیم داده می شود. اگر به یک خودآموز نیاز دارید که ساده باشد و از مبانی با حل تمرین شروع کرده باشد، کتاب [۴] را توصیه می کنم. مرجع [۵] برای اطلاع از نحوه کاربرد یک عبارت یا ترکیب مناسب است و مرجع سریعی برای مسایل گرامری محسوب می شود. البته با کتابهای گرامری کاملاً متفاوت است و سبک خاص خود را دارد که رجوع را بسیار آسان می کند. استفاده از این کتاب مانند دیکشنری است به طوری که برای اطلاع از نحوه کاربرد یک عبارت یا ترکیب، آنرا در نمایه انتهایی پیدا می کنید. برای تمرین بیشتر در زمینه گرامر به [۶] مراجعه نمایید.

مهارت دیگر در زبان به استفاده صحیح از عبارات ترکیبی یا collocation است. برای این منظور کتابهای تمرینی [۷] در سه سطح و کتاب [۸] در دو سطح مفید هستند. دیکشنری کامل برای مراجعه که نرم‌افزار آن، کار را بسیار آسان کرده است نیز حتماً توصیه می شود [۹].
توضیح بیشتر اینک عبارات ترکیبی یا  collocation  مانند قوانین دستوری نیستند، آنها بیشتر از اینکه مطلق و ثابت باشند سماعی هستند یعنی باید بشنوید تا یاد بگیرید: قانون مند نیستند. آنها نمونه هایی از چگونگی چیدمان کلمات در کنار هم هستند تا گفتار و یا نوشتار ما بیشتر شبیه صحبت کردن طبیعی بومی شود. در هر زبانی ترکیب یک کلمه با کلمات دیگر برای ساخت یک جمله و بیان مطلبی منحصر به فرد آن زبان است، بنابراین، می توانیم بگوییم که فراگیری کالوکیشن ها بخشی جدایی ناپذیر در دستیابی به مهارت در زبان مقصد است.
با استفاده از عبارات ترکیبی برای بیان آنچه می خواهید، گزینه های متنوع‌تر و پربارتری خواهید داشت. برای مثال می توان به جای استفاده از واژه‌های تکراری مثل very و nice و get و …، از واژگانی که تناسب بیشتری با دیگر واژگان متن دارد و معنی را دقیقتر و روشنتر انتقال می دهد استفاده کنید.
مهم است که به مطالعه عبارات ترکیبی انگلیسی بپردازید زیرا به شما کمک می کند نحوه استفاده صحیح از کلمات و واژگان را در یک جمله را بفهمید. بهترین راه برای یادگیری واژگان این است که یاد بگیرید چه کلماتی معمولاً با چه کلمه ای در یک جمله  استفاده می شوند.

مثلاً در فارسی، ترکیب دل گنده به معنی کسی است که کارها را به تعویق می اندازد و ریلکس است و با دل بزرگ یا شکم گنده فرق دارد!
در فارسی می گوییم باران شدید، اما در انگلیسی باید بگویم باران سنگین (Heavy Rain). در ترکیب با باران، صفتی هایی در انگلیسی مصطلح است که در فارسی متداول نیست.
شانس خیلی کم در انگلیسی می شود Slim Chance (شانس لاغر!)

اینکه با هر اسمی چه صفتی مصطلح است و با هر فعلی، چه قیدی مناسب است، حتماً باید در دیکشنری مخصوص چک شود [۹].

گاهی نیاز پیدا می کنید تا مترادف کلمات را پیدا کنید تا از به کار بردن لغات تکراری اجتناب کنید. دیکشنری [۱۰] یا نرم‌افزار آن را استفاده نمایید.

یک دیکشنری استثنائی که مشابهی از لحاظ ساختار ندارد و در آن می توانید تفاوت لغات مشابه را با مثال متوجه شوید مرجع [۱۱] است که ویرایش جدید ندارد اما چندین بار تجدید چاپ شده است.

اما در مورد نگارش متون علمی کتاب [۱۲] را پیشنهاد می کنم. این کتاب برای کسانی که زبان اولّشان انگلیسی نیست بسیار مفید است. برای تهیه می توانید از انتشارات واقع در دانشکده توانبخشی پی گیری کنید. در همین راستا، اسلایدهایی که در نوشته مقاله نویسی معرفی کرده ام می تواند به عنوان الگوی بخش های مختلف مقاله حین نگارش مورد استفاده قرار گیرد.

کتاب دیگری که مرجع خوبی حین نگارش است و می توانید برای پیدا کردن معادل های مناسب برای جمله نویسی از آن استفاده کنید کتاب Longman Essay Activator است که موارد را دسته بندی شده ارائه کرده و فوق العاده است. فایل آن قابل دانلود است، اما آنقدر مفید است که ترجیح دادم کتاب آن‌را هم تهیه کنم.

برای اطلاع از دیگر منابع، دیکشنری ها و سایت آنها به بخش لینک مراجعه نمایید. تصویر جلد کتابهای فوق را از اینجا دریافت نمایید.

  1. Pollock, C.W. and S. Eckstut, Communicate what you mean: A concise advanced grammar. ۲nd ed. 1997: Prentice Hall Regents.
  2. McCarter, S., Academic Writing Practice for IELTS. ۲۰۰۲: IntelliGene.
  3. McCarter, S. and N. Whitby, Writing Skills. ۲۰۰۷: Macmillan Publishers Ltd.
  4. Murphy, R., English grammar in use. ۴ ed. 2012: Cambridge University Press.
  5. Swan, M., Practical English Usage. ۳rd ed. 2005: Oxford University Press Oxford.
  6. Azar, B.S. and S.A. Hagen, Understanding and using English grammar. ۴th ed. 2009: Pearson Education.
  7. Woolard, G., Key Words for Fluency. ۲۰۰۴: Thomson ELT.
  8. O’Dell, F. and M. McCarthy, English Collocations in Use. ۲۰۰۸: Cambridge University Press.
  9. McIntosh, C., Oxford Collocations Dictionary for students of English, B. Francis and R. Poole, Editors. 2009, Oxford University Press.
  10. Lea, D., Oxford Learner’s THESAURUS: A dictionary of synonyms, J. Bradbery, R. Poole, and H. Warren, Editors. 2008, Oxford University Press.
  11. McArthur, T., Lexicon of contemporary English. ۱۹۹۶, Longman Group Ltd.
  12. Wallwork, A., English for writing research papers. ۲۰۱۱: Springer.

4 دیدگاه در “کتابهای خوب برای زبان انگلیسی

  1. باسلام
    سایت خودش کلا یک دانشگاست.
    ممنون از مواردی که پیشنهاد گردید کتاب ۹ رو من خریدم. ممنون از مطلب مفیدتون

  2. سلام و ممنون بابت مطالب ارائه شده مفید و کارگشا
    دوره IELTS Academic Writing رو پیشنهاد می‌کنید که ثبت نام کنم؟ ممنون می‌شم راهنمایی بفرمایید.

    1. قطعاً. به همه دانشجویان این توصیه را می کنم. در یک مرکز که نزدیک منزل باشد (یا در این دوران غیر حضوری) حتماً شرکت نمایید. اینقدر مهم است که گاهی برای یادآوری، خودمان هم برگزار می کردیم (کلاس های جهت).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*