کتاب های خوب برای آمار

با فرض اینکه دانش آماری قابل قبولی داریم و موقع تحقیق قرار است کتابی را دست بگیریم که مطالب را بطور خلاصه به ما یادآوری کند و راهنمای گام به گام ما باشد، کتاب راهنمای نجات به کمک SPSS را توصیه می کنم [۱] که آنرا می توانید از انتشارات جنگل تهیه نمایید. ویرایش های قبلی آنرا نیز از انتشارات دانشکده (محسنی) می توانید تهیه نمایید. پیشنهاد می کنم از همان ابتدا با ترسیم داده ها و رسم نمودار ها با کتاب همراه شوید تا داده های خود را به خوبی پایش نمایید. بعد از خواندن فصل های دیگر متناسب با نیاز خود، مطابق نمونه نگارش شده بخش “نتایج” یک گزارش بنویسید.
اگر می خواهید آمار را پایه ای و کاربردی فرابگیرید، در مرجع [۲] با عمق بیشتری می توانید مطالب را مفهومی یاد بگیرید. این کتاب ارزش آموزشی خوبی دارد و نویسنده واقعاً معلم است. اگر کمی تحلیلی تر به تفسیر نتایج می خواهید بپردارید، به کتاب [۳] و عمیق تر از آن به کتاب [۴] می توانید مراجعه نمایید. این ترتیبی است که به دانشجویان علاقمند پیشنهاد می کنم.

SPSS5th

همچنین در بخش کلیپ های آموزشی می توانید مطالب مفیدی در زمینه آمار پیدا کنید.

۱- Pallant, J., SPSS Survival Manual: A Step by Step Guide to Data Analysis Using IBM SPSS. 5th ed. 2013: Open University Press.
۲- Field, A., Discovering statistics using IBM SPSS Statistics. 5th ed. 2018: Sage Publications.
۳- Meyers, L.S., G. Gamst, and A.J. Guarino, Applied Multivariate Research: design and interpretation. 2006: Sage Publications, Inc.
۴- Tabachnick, B.G. and L.S. Fidell, Using multivariate statistics. 5th ed. 2007: Pearson Education Inc.

3 دیدگاه در “کتاب های خوب برای آمار

  1. با سلام و خسته نباشید.
    کتاب پالانت را مطالعه کردم. کتابی بسیار عالی در زمینه SPSS می باشد.
    از آقای دکتر بابت معرفی کتاب کمال تشکر را دارم.

  2. باسلام و عرض ادب اقای دکتر
    ممنون واسه معرفی کتاب ها
    استاد سؤالی که همیشه ذهن منو درگیر کرده این هست که برای من به عنوان یک دانشجوی دکتری الویت این است که در کدام یک از حیطه ها خود را قوی کنم بالین، ریسرچ یا آمار؟ به عبارتی چقدر لازم هست من آمار رو بدونم در حالی که اساتید آمار به صورت قوی این امر رو به عهده دارند. چیزی که جامعه از من انتظار داره این است که در همه زمینه ها باید پرفکت باشی و گرنه برچسب ندانستن می خوری! و این موضوع خیلی اضطراب آور هست.

    1. سلام و ادب.
      در پاسخ به مسئله‌ای که شما مطرح فرمودین ابتدا نیاز هست که مشخص کنیم هدف از دوره دکتری چه هست.
      شما در مقطع Ph.D پیش از اینکه دکتری کاردرمانی یا فیزیوتراپی بگیرین دکتری فسلفه خواهین گرفت!
      در مقطع دکتری شما باید به خرد برسین و به اصطلاح مجتهد بشین، از آنجایی که پایان‌نامه اصلی‌ترین و مهمترین بخش رسالت شماست نیاز هست که با انجام یک پروژه عمیق و بنیادین ضمن تقویت نگرش و تفکر خود به تقویت بنیان علم کمک کنین.
      برای رسیدن به مرحله خرد نیاز به انجام کار بنیادین داریم و برای انجام کار عمیق و بنیادین نیاز داریم که تفکر بین رشته‌ای داشته باشیم، همانطور که با یک چشم نمی‌توان عمق را فهمید با یک علم نیز نمی‌توان عمق علوم را درک کرد.
      برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنم ای مطلب رو مطالعه بفرمایین:

      https://www.researchgate.net/figure/Two-Perspectives-on-Data-Information-Knowledge-Wisdom-DIKW-In-practice-of-course_fig2_272242493

      اما در پاسخ به مسئله شما، بنظرم قطعاً در مقطع دکتری لزوم تقویت پژوهش بسیار بیشتر از بالین هست، تقویت کار بالینی مربوط به مقطع کارشناسی است و ارتباطی با رسالت دکتری ندارد.
      تسلط بر علم آمار نیز لزوم انجام هر پژوهشی است، شما برای طراحی مطالعه و از آن مهمتر برای تحلیل نتایج مطالعه نیاز دارین که بر علم آمار تسلط داشته باشین، آماریست‌ها نهایتاً می‌توانند به شما مشورت دهند که این مشاوره ممکن است غلط و یا ناکافی باشد.
      در انتها تشکر می‌کنم از مسئله مهمی که مطرح فرمودین.
      با آرزوی بهترین‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*