نکاتی در مورد چاپ مقالات

از آنجا که تحقیق به شیوه واقعی آن هنوز جا نیفتاده و اکثر محققین ما در حال تمرین و کسب تجربه هستند، مشکلاتی پیش می آید که مختص این مرحله است و اگر به آن توجه کنیم، به راحتی حل می شود. برای اجتناب از مشکلات، موارد زیر را یادآوری می کنم:

  • تا حد امکان دانشجو به عنوان نویسنده مسئول قرار نگیرد.
  • از آدرس ایمیل دانشگاهی استفاده شود.
  • همه نویسندگان در جریان فرایند ارسال و چاپ مقاله قرار داشته باشند.
  • قبل از چاپ، متن برای همه نویسندگان فرستاده شود.
  • صحت نگارش نام و وابستگی و نشانی همه نویسندگان حتماً توسط خودشان بررسی شود.
  • ترتیب نام نویسندگان به عهده مسئول اصلی طرح که استاد راهنما یا مجری پروژه است می باشد. ایشان در مقاله نویسنده مسئول هستند و بر اساس میزان مشارکت و اثرگذاری طبق راهنمائیهای COPE و راهنمای نویسندگان نشریه، ترتیب اسامی را نهایی می کنند.
  • از اضافه کردن اسامی که فعالیتی در کار نداشته اند یا حذف افرادی که مشارکت داشته اند جداً باید خودداری کرد.
  • به لیست نشریات نامعتبر حتماً توجه فرمایید: فایل۱، فایل۲.
  • علاوه بر لیست های فوق، سایتی که لیست آن به روز می شود نیز توسط وزارت بهداشت تهیه شده است: ژورنالهای نامعتبر.

اگر رعایت هر یک از موارد بالا میسر نبود، نشان دهنده وجود ایراد در ساختار کار گروهی است که باید ریشه یابی شود.

6 دیدگاه در “نکاتی در مورد چاپ مقالات

  1. با سلام و عرض خسته نباشید
    نکات بسیار مهمی بود مخصوصاً لیست ژورنالهای نامعتبر.
    فقط یه سوال اینکه ژورنالهای نامعتبر ایمپکت فاکتورشون پایینه یا اینکه صرفا چون پولین نامعتبر میشن؟

    1. سلام

      بسیاری از ژورنال های معتبر که به صورت دسترسی باز هستند، پولی هستند. خیلی از ژورنال های معتبر که تازه شروع به کار کرده اند یا به هر دلیل دیگر، ایمکت پایین دارند. بنابراین هیچ یک دلیل عدم اعتبار نیستند. عدم اعتبار بخاطر فرآیند ناقص داوری و چاپ مقالات بی کیفیت است. اگر گرفتن پول به منظور دور زدن فرآیند علمی باشد، در آن صورت تقلب محسوب می شود.

  2. ممنون بابت نوشتن این مطلب.
    در فرستادن مقاله به مجلات چه تفاوتی بین استفاده از ایمیل دانشگاهی و شخصی هست؟

    1. با سلام
      ایمیل دانشگاهی حداقل به چند دلیل معتبر تر است. ۱- دانشگاه ها برای هر فرد یک آدرس ایمیل تعریف می کنند اما ایمیل شخصی را با نام های متعدد برای هر نفر می توان به تعداد نامحدود ایجاد کرد که همین موجب مشکلات زیادی شده است. حتی فرد دیگری می تواند با نام شما یک ایمیل برای خودش ایجاد کند. ۲- از پسوند ایمیل دانشگاهی می توان به نام مؤسسه و اعتبار آن پی برد. ۳- داشتن ایمیل دانشگاهی نشان می دهد فرد با داشنگاه ارتباط دارد. ۴- در اصل تولید علم باید در یک مؤسسه یا نهاد علمی مانند دانشگاه انجام شود، استفاده از آدرس شخصی (منزل) یا آدرس شرکت یا ایمیل شخصی نشان از یک ناهنجاری دارد (تولید علم در جایی به غیر از مکان اصلی تولید علم). البته در برخی موارد خاص برخی از نویسنده ها از گروه تخقیقاتی یک شرکت ممکن است مقاله ای را ارائه دهد.
      به هر حال موارد فوق اصل مطلب را بیان می کند، طبیعتاً در موارد خاص ممکن است شرایط دیگری پیش آید.

  3. با سلام و خسته نباشید

    مطالب ارائه شده کاملا صحیح می باشند ولی متاسفانه در عمل به صورت کامل رعایت نمی شوند و برخی از اساتید به دلیل مشغله زیاد توانایی صرف وقت کافی برای بررسی مقاله را ندارند و همین امر موجب به تأخیر افتادن پذیرش مقاله از سوی ژورنال می شود و دانشجویانی که به دنبال پژوهش و ارائه مقاله هستند از یادگیری اصولی این امر باز می مانند.

  4. با سلام و احترام
    ضمن تشکر از مطلب بسیار مفید و نکات ارزشمند
    پیشنهاد بنده راجع به داشتن دو مقاله ISI برای فراغت از دوره دکتری تخصصی این است که این قانون هم معایب و هم منافعی را در پی دارد که از معایب آن می توان به کوچک تر شدن علایق فرد اشاره کرد به عنوان مثال علاقه یک کاردمانگر با توجه به در نظر گرفتن بافتار و محیط درمانی انجام تحقیقات کیفی جهت پی بردن به تجربه بیماران از درمان است اما مشاهده شده است که در تحقیقات کیفی انجام شده در سطح بالا و بسیار کاربردی برای جامعه دانشگاهی و درمانی ما جایگاهی در بین مقالات معتبر دنیا بخاطر عدم داشتن مجلات داخلی معتبر و منحصر بودم تحقیقات کیفی به کانتکست ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*